Tuti Tippek

 

Kedves Jelentkezők, kedves Érdeklődők!

Alábbiakban elérhetővé tettük számotokra a Kick off! események videóit, amik segítségül szolgálnak a pályamunkátok elkészítéséhez.

Jó felkészülést! Sok sikert!

Gyakorlati előadások:

Csernátony Fanni előadása az ötleteléssel kapcsolatban nyújt segítséget számotokra:

 

Orlai Balázs prezentációja a kreativitásról abban nyújt segítséget számotokra, hogy hogyan engedjétek szabaddá a fantáziátokat:

 

Naszádi Anna saját tapasztalatain keresztül mesél Nektek a spekulatív design-ról:

 

Tornyánszki Éva előadásából a design thinking (design gondolkodás) módszertanán keresztül a tervezés folyamatát sajátíthatjátok el:

 

Elméleti előadások:

Hermann Markus a spekulatív design-ról mesél Nektek, ami a futurisztikus ötleteitek megálmodásában szolgál segítségül:

 

Rab Árpád a jövőkutatásról tart Nektek előadást:

 

Schneider Ákos, egyetemi adjunktus prezentációjából a spekulatív design fogalmával ismerkedhettek meg. Ákos olyan példákat hozott a spekulatív designra, amelyeknél a jövőkutatás nem teljesen tudós komolysággal zajlik, hanem játékosságot és humort is belecsempészve a folyamatba:

 

Szerintetek van értelme, hogy az egyének tegyenek a mindennapokban a fenntarthatóságért?
Gémesi Zsolt ökológus évekig korallzátonyokat mentett és épített a Vörös tengeren. Folyók, lápok, mocsarak élővilágát kutatta. Jelenleg a MOME kutatói és tanítói csapatát színesítheti tudásával és nemzetközi terepen is szerzett tapasztalataival.
Előadásából a fenntarthatóságról tanulhattok. Prezentációjában egy hasznos eszközt is kaphattok a spekulatív designhoz, amit a linkre kattintva tudtok elérni: The Global Calculator

 

A fenti prezentációkból sok-sok hasznos tippet kaphattok a pályaművetek elkészítéséhez. Ugorjunk együtt a jövőbe!