GYIK

Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg más bolygóban esetleg univerzumban gondolkodunk és nem a Földben az úgy is jó?

2024-ben az Ugrás a jövőbe! pályázat témája az Űr. Ennek megfelelően idén nyugodtan rugaszkodjatok el a Földtől, határ a csillagos ég! 🙂

Ha filmet csinálunk, akkor lehet két percnél több?

A film nem lehet 2 percnél hosszabb, de írhattok a kerettörténetben is kiegészítést.

Én azt szeretném kérdezni, hogy a jelentkezőkön kívül szerepelhetnek emberek a kisfilmben, vagy nem?

A filmet a csapatnak kell elkészítenie, de szereplő más is lehet. Természetesen csak olyan ember szerepelhet, akitől engedélyt kértek.

Az egész tervezési folyamatot le kell/lehet adni vagy csak a végterméket?

Csak a végterméket kell feltölteni ( vizuális produktum, inspirációs anyag, kerettörténet), de jó, ha végig dokumentáljátok a folyamatot, mert a 2. fordulóban nagy segítség lesz ez, ha a mentoroknak meg tudjátok mutatni, hogy hogyan jutottatok a végtermékhez.

A kerettörténet kötelező, vagy opcionális?

Minden pályázati anyaghoz le kell adni vizuális produktumot és inspirációs anyagot és kerettörténetet.

Analóg fotózással szeretnénk nevezni. Van erre lehetőség?

Igen, analóg fotózással készült anyagot is elfogadunk.

A legjobb barátom egy évvel idősebb nálam, így nem egy osztályba járunk. Alkothatunk így is csapatot?

Igen, a pályázatot 7-10. osztályos diákok számára hirdetjük meg 2-5 fős csapatok számára. A csapattagoknak nem kell egy osztályba járniuk. A lényeg, hogy jól tudjatok együtt dolgozni, így egy élmény lesz a teljes folyamat! 🙂

Eredetileg 5 fős csapattal regisztráltunk a pályázatra, de az egyikünk meggondolta magát és szeretnénk helyette mást bevenni a csapatba. Milyen teendőnk van ilyenkor?

Sajnos elő szokott fordulni, hogy valami közbejön, de pánikra semmi ok! 🙂 Írjatok egy üzenetet az info.ugras@mome.hu e-mail címre, és küldjétek el az új csapattag adatait, valamint a kitöltött Szülői Hozzájáruló Nyilatkozatot. A további folyamatban 1-2 munkanapon belül segítünk.

A járványügyi korlátozások miatt a csapatunk nem tud találkozni. Megváltozik-e emiatt a határidő? Pl. hagyományos makett készítés online hogyan lehet? (2021)

Sajnos nem tudunk változtatni a határidőn. Megoldásnak javasoljuk, hogy a makett egyes részeit egyénileg otthon építsétek meg és valaki állítsa össze a részeket. Esetleg rajzoljátok le, hogy mi lenne a makett. Senkinek nem lesz abból hátránya, hogy nem tud most találkozni a csapattársaival.